myrthe-emma.reismee.nl

An Aussie Adventure

Dear friends,

Na bijna 30uur gereisd te hebben ben ik eindelijk aangekomen in Australië. De eerste dagen heb ik vooral alles over me heen laten komen. Voor de mensen die het niet weten zal ik nog even uitleggen hoe mijn komende maanden hier in Australië eruit gaan zien. De eerste twee weken heb ik de tijd om mijn omgeving te verkennen. 18 februari begint dan toch echt mijn school hier, aan Griffith University. Eerst met een introductieweek vol leuke activiteiten, na deze introductieweek volg ik doordeweeks een aantal vakken en heb ik de weekenden om leuke dingen te doen!

Tijdens mijn verblijf in Australië heb ik een soort gastgezin waar ik woon. Het is misschien een raar verhaal maar het komt erop neer dat mensen die ik niet kende hebben aangeboden om mij in huis te nemen tijdens mijn avontuur hier. Het is een getrouwd stel (Susie & Brad) met 3 kinderen die al wat ouder zijn. De kinderen zitten op dit moment in het buitenland dus het huis is leeg, behalve twee lieve puppies. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en er wordt goed voor me gezorgd. Susie maakt heerlijk eten en Brad maakt de hele dag classic dad jokes. Ze hebben me al veel van de omgeving laten zien.

Gister zijn we naar het strand geweest met vrienden van Brad & Susie. Een van hun vrienden heeft een jet ski, en dit had ik nog nooit gedaan dus ik was heel enthusiast om het te proberen. Het was een fantastisch gevoel om met een mega snelheid door het zeekanaal te gaan. Na voor de eerste keer achterop de jet ski te hebben gereden, mocht ik voorop zitten en kreeg ik uitleg over het besturen van de jet ski. Dit was super makkelijk, dus na 5 minuten ging ik zelf (met natuurlijk wel iemand achterop die een license heeft) het kanaal op. Het was super cool om het snel te mogen besturen, natuurlijk ging ik zo hard mogelijk met soms wat afremmen voor de hogere golfen. Uiteindelijk heb ik twee keer het kanaal afgereden zonder eraf te vallen, dus ik ben een natural ;)

Na mijn jet ski avontuur heb ik nog gezwommen en ff de schaduw opgezocht, want met een huid die gewent is aan kou en sneeuw moet ik oppassen als ik geen levende tomaat wil worden. Het weer hier is heerlijk. Het wordt meestal 30 graden, dit is wel heet maar in het zuiden is het bijna 50 dus ik vind het wel goed zo. Het is wel een land van extremen want in het noorden zijn er zulke erge overstromingen dat er een rivier door de steden loopt. Dus ik zit hier wel goed bij Brisbane. 

Als je nog vragen hebt, laat ze dan in de reacties weten dan zal ik deze bij mijn volgende update beantwoorden.


Australia

Wondering into an adventure.